|
|
אורייתא יוצרת שפה חדשה
התמזל מזלי לקבל לידי את ספרה של יעל ישראלי, ואומר מייד: אני ממליצה לאמץ אותו בשתי ידיים.
הספר מציג בפנינו שבעה אבות טיפוס אישיותיים של נשים: דבדבן, סיגלית, יסמין, נרקיס, איריס, ורד ולוטוס לכל אחת מהן מהות פנימית ייחודית ובה מתנות מולדות המגדירות את כיוון התפתחות האישיות שלה. השאלה היא, מה מעכב את האישה מלתת למתנות הללו את מלוא הביטוי? מה עוצר בעדה מלמצות את המשאבים הגלומים בתוכה - רגשות, כשרונות, כישורים ויכולות? מה מונע ממנה להיות מאושרת? ספר זה נותן מענה לשאלות הללו. הספר, שנועד להאיר את המודעות העצמית, מספק גם שיטת אבחון אישיותי וגם כלים להבראה.
בספר מפורטים תהליכים פנימיים של ניקוי האגו מדפוסים מולדים: אמונות מגבילות, פחדים רגשיים ומנגנוני הגנה - ומכאן שמו: בעקבות הפילינג שעושים לאגו התודעה מצעירה והופכת חיונית יותר, פתוחה לשפע ולשמחה.
אורייתא, על ראיית העולם הכוללת שלה, על הפתרונות שהיא מציעה, מביאה לעולם שפה חדשה.
כשם שלפני למעלה ממאה שנה, כשפרויד הביא לעולם את תורת הנפש שלו, את הפסיכואנליזה, העולם התוודע לשפה חדשה, לצורת חשיבה חדשה, שהשפיעו על כל תחומי התרבות, כך גם אורייתא מביאה לעולם שפה חדשה, תובנות חדשות, היא מצביעה על הקשר בין התודעה לבין היופי והנעורים.
מדובר בקוסמטיקה של התודעה: התודעה שלנו היא מכון היופי ואנו עצמנו המטופלת והקוסמטיקאית גם יחד. מדובר בתפיסה חדשנית, אם לא מהפכנית, שתדבר לנשים בעולם כולו, תיגע בהן. זו תיהפך לתנועה, כך אני מאמינה, תנועה פנימה, לאבחון עצמי, לגילוי המהות ומה שמעכב אותה מלפרוח ולשגשג, והחוצה - לעולם.
המחברת עצמה היא התגלמות תפיסת העולם החדשה המוצגת בספרה: אישה שעברה את גיל השישים, עוצמתית וכובשת בחיוניות שלה, המקרינה יופי ונעורים. מעין התגלמות הסיסמה: בת שישים כבת ארבעים.
זהו ספר שלא תוכלו להניח מידכן עד שלא תגלו מי אתן - ומדוע אתן לא לגמרי מאושרות עם מה שאתן. ובעיקר: מה ניתן לעשות בקשר לזה.
לסיכום: מומלץ בחום.
רזיה בן-גוריון סופרת, עורכת
|